Vinul in Franta

AnunturiIn aceasta lectie din categoria „Cultura” vom discuta despre vinul din Franta si vom invata si cateva fraze folositoare.

Dupa aceasta lectie vei vorbi despre vin in franceza ca un expert. Fie ca vrei sa cumperi niste vin din magazinele locale pentru a-l avea la un picnic, sau daca vrei sa te apuci serios de degustat vinuri in Franta, noi suntem acoperiti. Mai jos veti gasi fraze in limba franceza esentiale pentru acest domeniu, cu tot cu audio.

“La dégustation des vins” are de a face cu degustarea vinului. Daca ai habar de nume precum Côtes du Rhône, Beaune, Chablis, si Alsace atunci stii prea bine cu ce te asteapta Franta.

a

Degustarea vinului

———————

b

Imbuteliat la castel

———————-

c

Denumire controlata

———————-

d

Vie

———————-

Se poate zice ca Franta a avut monopol pe traditia si producerea vinului pana la jumatatea secunda a secolului 20. Acum, industria vinului francez trebuie sa lupte foarte mult pentru a tine pasul cu ceilalti crescatori de vie din intreaga lume.

Un lucru interesant ar fi ca francezii noteaza vinurile nu dupa tipul de strugure ci dupa regiune.

Un Chateau Margaux, un vind e talie mondiala, vine din sud-vestul Frantei, direct de la un castel din regiunea Bordeaux.

Traditional, expertiza in pamant (le terroir) si struguri (les raisins) a fost mereu succesul in producerea unui vin minunat. Totusi, numele unui vin face totul in Franta iar acest concept a aparut inainte ca ideea de „brand” sa vina printre noi, am putea spune ca vinul frantuzesc a fost primul care s-a bucurat de puterea acestui concept.

Eticheta spune de asemenea multe despre vin, daca este produs la castel, cum este imbuteliat, numele proprietatii, anul si daca vine dintr-o zona cu control strict al cresterii viilor.

Anunturi


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *