Introducere in limba franceza

AnunturiIntroducere – Lectia 1 – Modulul 1

Limba franceza trebuie studiata cu sarguinta. Nu poti invata limba franceza de pe o zi pe alta, trebuie mult studiu si implicare, insa, cu ajutorul acestui site, speram sa va descurcati si sa invatati limba franceza fara prea mari eforturi, fara niciun profesor.

Am impartit lectiile noastre in mai multe dialoguri, astfel incat creierul vostru sa retina cu usurinta cuvintele, pronuntia si intelesul lor. Doar cu aceasta trunchiere veti reusi sa invatati limba franceza, incercati sa nu va fortati pentru ca nu are niciun rost.

Avand in vedere ca veti studia cel mai probabil acasa, nu va fie rusine, repetati cuvintele cu voce tare, daca nu veti repeta va fi foarte greu.

In aceasta prima lectie vom face cunostinta cu Claire si Paul, acestia vor schimba saluturi. Nu veti invata doar cum sa salutati in limba franceza ci si cum sa intrebati pe cineva ce mai face.

Va recomand sa ascultati aceasta lectie de mai multe ori pentru a va obisnui cu limba franceza.

NOTE PRACTICE

Fiecare lectie va avea textul in limba franceza, pronuntia in limba franceza (audio sau video) si traducerea in limba romana.

De asemenea, fiecare lectie are si sectiunea EXERSARE, unde veti exersa parti ale dialogului, cuvinte separate cu voce tare si veti auzi, separat, mai bine pronuntia. De asemenea, in aceasta sectiune, gasiti si cuvinte noi sau exercitii.

Text in limba franceza

1.1-text

Audio franceza

Traducerea in limba romana:

 • Paul: Buna Claire.
 • Claire: Buna Paul. Ce mai faci?
 • Paul: Bine, multumesc, tu?
 • Claire: Sunt foarte bine.

 

EXERSARE

a
Buna Claire!

b
Buna Paul!

c
Ce mai faci?

d

Bine, multumesc, tu?

e

Je vais très bien.
Sunt foarte bine!

CUVINTE NOI

z

Bine ai venit la

zz

Sper ca este foarte bine

zzz

Voi merge

Anunturi


32 de păreri la “Introducere in limba franceza

 1. camelia

  Limba franceza este foarte frumoasa, este o limba de salon: sa nu uitam ca se vorbea la toate curtile regale/domnesti din Europa
  Va multumesc frumos!

  Răspunde
 2. Stefan

  Felicitari. Faceti o treaba foarte buna, mai ales ca tot ce urcati pe site este gratuit, deoarece prin asta promovati si faceti persoanele doritoare sa fie din ce in ce mai interesate e cunoasterea limbii si a culturii franceze. Va multumesc, ca prin intermediul asta ma ajutati si pe mine sa invat limba franceza.

  Răspunde
  1. Mikki

   Ca o parere: daca tot ai de dat „bacul”, invata sa scrii corect in lb. romana !
   E adevarat ca acest site iti va fi de mare ajutor pt lb. franceza !
   Asadar, SUCCES !

   Răspunde
 3. Tatiana Lungu

  Doresc sa invat limba franceza cat mai repede, limba franceza la nivel conversational, cat si anumiti termeni medicali, pentru terapie naturista, kinetoterapie, masaj, credeti ca ma puteti ajuta? imi trebuie sa aud exact cum se pronunta, cum se scrie, si asa poate imi dau drumul la a invata sa conversez intr-un mod cat mai rapid, credeti ca ma puteti ajuta?
  Cu mii de multumiri, si va multumesc ca existati!
  Cu deosebit respect,
  T.Lungu

  Răspunde
 4. Lilli-san

  Vreau sa-nvat limba franceza?!? DA!!! Nici nu ma gandeam ca o sa mai am aceasta dorinta, dupa experienta, destul de negativa, din scoala…ani si ani de zile nu m-a mai interesat acest subiect…dar,urmarind filmele si cariera actorului meu preferat,JEAN RENO, mi-am dat seama, ca undeva , in adancul sufletului meu, exista o chemare pentru aceasta limba si nu o negatie…deci,va multumesc mult pentru tot ceea ce faceti!

  Răspunde
 5. Svetlana varzari

  Mersi mult ca_mi este foarte folositoare acest mod de a studia o limba straina.Va salut si doresc puteri noi Domnul sa va aiba in paza si mereu sa puteti sa ne ajutati a studia in mod pe care il oferiti.Un Creciun fericit!!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *